Pon - Pet : 08:00 - 16:00
info@pbs.ba
+387 33 278 520

Obavijest o primjeni 3D Secure standarda zaštite za plaćanje putem interneta

Obavijest o primjeni 3D Secure standarda zaštite za plaćanje putem interneta

Poštovani Klijenti,

Ovim putem Vas želimo obavjestiti da će Privredna banka Sarajevo d. d. od 23. 07. 2020. godine početi sa primjenom 3D Secure standarda zaštite plaćanja putem interneta na web prodajnim mjestima koja podržavaju navedenu uslugu.

Svi Klijenti banke koji su korisnici platnih kartica navedenu uslugu će moći koristiti besplatno.

Primjenom ovog standarda će se povećati sigurnost prilikom obavljanja kupovine roba ili usluga putem interneta, te će biti smanjena mogućnost zloupotrebe platnih kartica i to na način da ćete u zavisnosti od trgovca  transakciju morati odobriti na sljedeći način:

  • Prilikom obavljanja kupovine potrebno je unijeti uobičajene podatke, nakon čega se otvara prozor „Autentifikacija kupovine“. Ovaj prozor sadrži osnovne podatke o transakciji (iznos, datum transakcije i naziv trgovca), te je za nastavak potrebno pritisnuti dugme „Pošalji SMS“, odnosno, za otkazivanje plaćanja potrebno je pritisnuti dugme „Odustani“.

  • Ukoliko ste nastavili sa kupovinom na broj mobitela koji ste dostavili Banci prilikom otvaranja računa dobit ćete jednokratnu lozinku (OTP – One Time Password) koju je potrebno upisati na sljedeći ekran koji Vam se prikaže.

  • U slučaju da je došlo do greške prilikom unosa OTP-a potrebno je ponovo generisati novi pritiskom na dugme „Pošalji ponovo SMS“.

Napomena:

Klijenti koji žele obaviti plaćanje putem interneta, a nemaju ažuriran broj mobitela na koji je potrebno dostaviti jednokratnu lozinku za odobrenje transakcije, broj u ove svrhe moraju dostaviti u najbližu poslovnicu Banke.